Hva er suksess for deg?

I helgen var jeg så heldig suksess sem_1_2015å få være en av foredragsholderne på et Suksess Seminar i Lillestrøm.

Litt i overkant av 350 nyskjerrige, åpne og lærevillige mennesker var samlet for å sette standarden og sine mål for 2015. FOR en gjeng og FOR en energi.

Det var SÅ utrolig mange gode innlegg og hadde jeg hatt mulighet for å «gjenfortelle» og formidle disse to dagene videre i denne bloggen skulle jeg gjerne delt med hver og en av dere….men det er desverre ikke mulig. En slik helg må neste bare oppleves.

MEN.. jeg kan formidle mitt eget innlegg i denne bloggen…..så følg med.

Jeg startet med å spørre publikum om hvem som opplevde seg selv som suksessfull… og vet du hva… det var ikke mange som rakk opp hånden. Så betyr det at folk går rundt å kjenner seg mislykket på noen måte…eller at de ikke er bra nok?

Hva med deg?

Føler DU deg suksessfull…ja du som leser dette akkurat nå?

Om du ikke gjør det..hva kan det komme av tro? Kommer det av at du ser på deg selv med «naboens» øyne og kanskje definerer du suksess utifra Samfunnets normer og målestokk.

Men jeg er helt sikker på at du har opplevd suksess flere ganger i ditt liv…og det er den følelsen jeg vil oppmuntre deg til å gjenskape. Du vet den følelsen du har når du når et mål som du har jobbet for. Kanskje det var en eksamen som betydde noe, når du klarte «lappen» og sensoren gratulerte deg. Eller kanskje har du noen gang fårtt akkurat den leiligheten eller boligen du ønsket deg, funnet kjærligheten eller fått barn… det er mange «hverdagssuksesser»

Så da HAR du opplevd suksess ikke sant?

Kjenn litt på denne følelsen da… hold den der og opplev hva det gjør med deg 😉

Samfunnets målestokk for suksess er som du sikkert allerede tenker deg….penger. Og penger er bra…er du enig? Ihvertfall skaper ordet penger følelser.

For meg er penger et godt ord, det betyr at jeg har mulighet til å gjøre gode ting. Jo mer penger jo mer godt…for meg selv, min familie…men kanskje ennå mer for andre. Men det betyr vel ikke at penger er definisjon på suksess…eller hur? For om det var slik hvorfor er det da så mange «vellykkede» mennesker som forteller om tomhet, rusavhengighet, depresjoner osv..

Da må det vel finner flere lag av suksess da? Ja jeg tror det.

Jobber du med et prosjekt, en idrett eller en forretning så vil du antageligvis måle suksess i resultater.

Men den personlige opplevelsen av suksess den sitter i dine verdier..

Så da er det vel lurt å avkare hva dine verdier er da.. har du gjort det noen gang?

Om du aldri har jobbet med dette så får du en oppgave av meg her og nå.

oppgave_verdier

Ta deg litt tid… skriv ned verdiene dine.. det som VIRKELIG er viktig og BETYR noe for deg. Og så skal du rangere dem i en rekkefølge fra 1 – 10.

I morgen kommer du tilbake til bloggen…for da skal jeg gå igjennom en spennende øvelse med deg. Da skal du virkelig avklare hva som er dine øverste og viktigste grunnverdier… så til i morgen, gjør oppgaven din, og så sees vi 😉

smilfrakari