Er det «son pyramide» du driver med ?

Har du fått dette spørsmålet noen gang?

Jeg er sikker på at ALLE som arbeider med nettverks markedsføring og direkte salg har hørt denne kommentaren en eller flere ganger.  I dag tenkte jeg å skrive litt om akkurat dette, – og hvordan du kan komme det i møte.

Jeg har vært selvstendig næringsdrivende hele mitt voksne liv, helt fra tidlig i 20 årene. Og jeg har opplevd MYE positive feedback så lenge det dreide seg om en type forretning som var kjent for almenheten og som «folk flest» forsto hva gikk ut på.

Jeg tenker på salongene jeg har drevet med frisør, hudpleie og negldesign spesielt.

Jeg har også gründet opp et Modellbyrå og et Dansestudio..og det skjedde lenge før TV seriene med «Top Models» og «Skal vi Danse». For 20 – 30 år siden var dette industrier som ikke var veldig vanlige og kommentarene var alt annet enn støttende. Selv fra den nære familien.

Men vi gjorde dette likevel… OG lykkes veldig bra 😉

Det jeg tenkte å dele med deg i dag er jo hva som skjedde når vi valgte å overlate dette til andre for å gå videre og satse på en karriere innen nettverksmarkedsføring og direktesalg.

Da jeg ble introdusert for denne arbeidsformen så jeg med en gang at jeg kunne få mye større uttelling for min arbeidsinnsats enn noe annet sted…og det var absolutt INGEN vei tilbake for meg 😉

Men verden der ute synes jo at jeg var ganske «tullete»… jeg som var en «ordentlig og seriøs» forretningskvinne,- hvordan kunne jeg rote meg borti noe så dumt og tåpelig som dette.

Og hva svarer du da.. til disse kommentarene, og hvordan bevarer du ditt pågangsmot og målsetning?

For meg ble det veldig viktig å virkelig stå støtt,- både med tanke på det selskapet jeg hadde valgt som min samarbeidspartner men også å virkelig sette meg inn i industrien. Først da ble jeg helt urokkelig.

Jeg kan heller ikke glemme en samtale jeg hadde med mannen til en av våre ansatte på Danseloftet i forbindelse med at vi valgte å selge skolen videre.

pyramide

Vi snakket om veien videre og hva jeg nå skulle arbeide med og han sa » Ja disse pyramidene er jo kanskje bra bare en kommer seg på toppen» – jeg kjente jeg ble litt målløs… men klarte heldigvis å svare at den bedriften jeg akkurat hadde solgt var mer pyramide enn noe annet jeg hadde jobbet med. For der var jeg SJEF,- og jeg satt «på toppen» Jeg bestemte hva mine ansatte skulle få i lønn ( og vet du… det var aldri mer enn min lønn) jeg bestemte også når de skulle jobbe og hva de skulle gjøre….

Han ble ganske stille og samtale var fort over 😉

Men hvorfor tillater folk seg å komme med slike uttallelser? Jeg tror det skyldes uvitenhet og forutinntatte holdninger,- UTEN at en gidde å sette seg inn i hva du faktisk gjør.

Så mitt beste råd til deg om du møter på disse kommentarene og folk som gjerne vil trykke deg litt ned er…. at om de ikke er villige til å ta en seriøs kikk på hva du gjør så kan du heller ikke ha en seriøs samtale med dem rundt tema..og ihvertfall ikke ta deres innspill seriøst.

I dag er direkte salg og nettverksmarkedsføring i tiden som ALDRI før, og det har aldri vært bedre timing for å bygge din egen forretning via internett og sosiale medier.

Det viktigste i dag er å knytte seg opp mot det rette selskapet.

Med rett strategi, rette produkter og rett betalingsplan.

Og er du fremdeles på leting etter løsningen for deg så hører jeg gjerne fra deg.

smilfrakari